Hva koster det?

Hva koster det så å få disse karene til å spille hos oss? Hvor skal de bo, og hva skal de spise? Hvordan kan jeg få mest mulig igjen for pengene som jeg har investert i dette bandet? Er det stor nok plass i vårt lokale?

For å belyse disse svært viktige spørsmålene kan det være gunstig å spørre litt til.
Hvor lenge skal du avspise ditt trofaste klientell med trauste trubadurer som sitter på stolen sin og tar en ”Irish”, for så å kline til med ”Whiskey in the jar” av og til.
Når skal du begynne å opparbeide deg ryktet ditt om å være den som først plantet celtrockerne BELFAST MUSLIMS i lokalmiljøet?

Det koster mye mer enn en trubadur, mellom 10 og 20.000 kroner, helt avhengig av hvor lang reisen er, og antall spillejobber i nærheten. Rabatt også dersom arrangør velger å ha bandet f.eks. to kvelder på rad.
Rimeligere blir det også om anlegg og lydmann finnes på stedet, og dette er det vanligste.
Uansett kommer vi fram til en avtale som ikke ruinerer noen.

En må huske på at det er mange mann på veien som har lange, og ikke bare positive timer i bandbussen. Noen lengter hjem, andre vil ikke hjem, andre har kanskje ikke noe de vil kalle et hjem engang, og stadig er det gnål om vi ikke snart er framme. På smale veier, gjennom til dels urørt villmark, kjemper bandbussen og karene en særdeles ujevn kamp mot elementene. Ikke sjelden blir vi heftet av ville dyr på vår ferd. Til nå har vi måttet bale med en hund, tre katter, en grevling og en flokk med gjess. (Det var til gjengjeld en ganske stor flokk gjess, som kom med til dels sterke uttrykk om både bandmedlemmer og utstyr).
En gjeng med geiter heftet oss også i over en time, idet de stoppet oss og lurte på om vi ville stange. (se bilde på galleri - han som begynte ligger i gresset rett bak oss) Dovre er ikke plassen å bli stående med verdifullt utstyr.

Mange arrangører er så fryktelig opptatt av at vi skal spille hele kvelden. Det er vi også interessert i, men hvorfor vil alltid noen dele opp dette i 3 sett? Jo da, folk er i lokalet lenger og kjøper mer øl osv., vi ser den, men det er faktisk ikke tilfelle. Vi kjenner oss selv som band, og vet hva publikum synes er kult, og det er faktisk sammenhengende spilling eller i hvert fall ikke mer enn to sett, vi spiller ikke kortere tid av den grunn.
Ditt lokale trenger ikke være veldig stort for at vi skal få plass. Vi er seks mann på scenen, men det er likevel få steder vi ikke har fått det til grunnet plassmangel.

Overnatting for gruppen belastes arrangør, men dette må nødvendigvis ikke være hotell. Dog er det greit å styre unna privat innkvartering, idet vi aldri legger oss før langt etter elleve på kvelden.
Et varmt måltid pr dag (ikke buljong) belastes også arrangør.
Alt dette blir selvsagt kontraktfestet, slik at det finnes bevis på at vi kommer.
La ditt publikum oppleve dette, og vi vil alle få en forrykende aften!!           

The Celts Will Rise Again!

Mvh,
BELFAST MUSLIMS
Courtesy of Hotsauce RecordsSpørsmål ang. BOOKING rettes til:

Magne Skaug

E-post: elplumbeto@hotmail.com

Tel: (+47) 906 25 590